Proef de lekkerste Italiaanse delicatessen in Veenendaal

De winkel staat vol met ambachtelijke, Italiaanse specialiteiten van kleine familiebedrijven uit diverse streken van Italië. Wij hebben met zorg een mooie selectie gemaakt zodat je de keuze hebt uit bijzondere en traditionele producten.

Antipasti (voorgerechten)

Zin om te borrelen? Onze producten kunnen uitstekend gebruikt worden voor de borrel of als antipasti (voorgerecht).

Naast vleeswaren en kazen zijn er ook diverse soorten olijven, tapenades, groenten en Italiaanse zoutjes, ideaal om je borrelplank compleet te maken.

Antipasto Misto

Selectie van verschillende vleeswaren, kazen, olijven, groenten en pesto.

Antipasto Formaggi

Selectie van verschillende kazen, olijven, groenten en tapenade.

Carpaccio

Rundvlees, truffelmayonaise of citroenolie, pijnboompitjes, Parmigiano Reggiano D.O.P. en rucola.

Vitello Tonnato

Kalfsvlees met tonijnmayonaise, kappertjes en rucola.

Insalata Caprese

Mozzarella di Bufala, tomaat, basilicum, olijfolie en pesto.

Serveertip

Wijntje erbij. Laat je informeren in de winkel.

Salumi e Formaggi (vleeswaren en kaas)

Salumi is Italiaans voor vleeswaren. In de winkel heb je keuze uit een grote selectie vleeswaren. Denk aan truffelsalami, venkelsalami, prosciutto di Parma, prosciutto San Daniele, Bresaola en meer. De vleeswaren worden vers gesneden en op de Italiaanse manier voor je verpakt.

Formaggi is Italiaans voor kazen. Neem een lekker kaasje mee als antipasto, voor in een fantastisch gerecht uit je eigen keuken of voor een kaasplankje als dessert. Denk aan mozzarella di bufala, burrata, Parmigiano Reggiano D.O.P., Grana Padano, Provolone, Gorgonzola, ricotta en pecorino bijvoorbeeld.

Pasta

Pasta is het belangrijkste onderdeel uit de Italiaanse keuken. Wist je dat er bijna 300 soorten pasta’s bestaan?! Pasta’s zijn er dan ook in vele vormen, kleuren en maten. Maar ook de graansoort en structuur van het meel bepaald de pasta. Bij ons kun je terecht voor diverse soorten verse en gedroogde pasta’s maar ook grano duro meel van het merk Caputo om zelf verse pasta te kunnen maken. Caputo, een Napolitaanse molen dat sinds 1924 met passie granen maalt tot kwaliteitsmeel.

Maar ook risotto, gnocchi en pizza wordt In Italië en ver daarbuiten veel gegeten. Risotto Milanse, risotto funghi porcini, gnocchi in paddenstoelenroomsaus, pizza salame of een pizza met prosciutto di Parma. Wij zorgen dat alle ingrediënten voor jou aanwezig zijn. En mocht je een recept nodig hebben, vraag ernaar in de winkel. Of ga voor gemak? Kies dan voor één onze vers bereide maaltijden.

Dolci (nagerechten)

Maak je menu compleet met een heerlijk nagerecht. Of gewoon zin in iets lekkers bij de koffie?

Let op! De keuze is niet makkelijk.

 

  • De klassieker: tiramisu;
  • Een Cannolo Siciliano, een Siciliaans koekje gevuld met een ricottacreme;
  • Een stuk Italiaanse taart (het aanbod varieert);
  • Kwaliteitschocolade van Venchi;
  • Chocoladetruffels van Antica Torroneria Piemontese;
  • Ambachtelijk gemaakte amandelkoekjes. Welke wordt jouw favoriet? Pistache, citroen of amarena?

Vini (wijn)

Il vino è vita, farlo è un’arte, parlarne è cultura, berlo è gioia di vita…

Wijn is leven, het maken een kunst, erover praten is cultuur, drinken is een vreugde van het leven…

Wij bieden mooie wijnen van veelal kleine familiebedrijven die met passie in hun eigen wijngaard werken, waarbij jarenlange kennis is overgebracht van generatie op generatie.

Wijnhuis Sud Vini

Wijnhuis Sud Vini is gevestigd in Faggiano, een klein dorpje in de streek Salento. Hun missie is om de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren en daarbij de producten te gebruiken die afkomstig zijn van het land waar ze geboren en getogen zijn.

Een van de wijnen in ons assortiment is: LA VELA Negroamaro I.G.P. Puglia

Azienda Agricola Ceste Vini

Azienda Agricola Ceste Vini is gevestigd in het plaatsje Govone en al jarenlang een begrip in de regio. Pierguido, de wijnproducent heeft ongeveer 35 ha aan wijngrond verdeeld over percelen in de Roero, Barolo en Barbaresco gebieden waar hij alle bekende druiven uit deze streek verbouwd. Een producent die nooit klaar is met werken in zijn bedrijf maar als je langs gaat hij altijd alle tijd voor je neemt om over het wel en wee van zijn bedrijf te praten.

De Barolo Ceste DOCG is één van de mooie wijnen die wij van Pierguido’s Azienda aanbieden.

Olio e aceto (olijfolie en azijn)

Naast wijn is ook olijfolie wereldwijd de synoniem voor de Italiaanse keuken en cultuur. Bij ons kun je kiezen uit diverse soorten olijfolie.

Over de smaak van de extra vergine olijfolie van Olio Lamantea uit het zuiden van Italië, Puglia, bestaat geen twijfel. Uit deze regio komt de beste olijfolie van Italië. Een heerlijk olijfolie in een prachtig designblikje (dit misstaat in geen enkele keuken!).

Aceto balsamico van Giuseppe Giusti uit Modena (sinds 1605)

Giusti is het oudste azijnhuis ‘Acetaia’ van Italië. De superieure kwaliteit van Giusti balsamico azijn is het resultaat van een speciale zorg die alleen een grote familietraditie kan geven. De ervaring die is opgedaan door de toewijding van maar liefst 17 generaties!

Bij Piretti is de historische collectie verkrijgbaar, van 1 zilveren medaille tot 5 gouden medailles. De Giusti Riserva, een kostbaar maar zeer exclusieve Giusti balsamico dat 100 jaar gerijpt is, is op aanvraag te verkrijgen.

Tè e bevande (thee en dranken)

La Via del Tè

Zin in een kopje thee? Decoratief verpakte thee van het prachtige theemerk uit Florence, La Via del Tè koop je bij Piretti. Losse bladthee verpakt in leuke bewaarblikjes voorzien van een vershouddop, verpakt in een bijpassend doosje. Leuk voor thuis en om cadeau te doen!

Italiaanse drankjes

Ken je deze al? Tomarchio, lekker frisse Siciliaanse frisdrank in 4 smaken. Bloedsinaasappel, Citroen, Groene Mandarijn en Chinotto citrus, Aranciata en cola.
Uiteraard hebben we ook de typische Italiaanse fruitsapjes, ijsthee van San Benedetto en Estathé én de verfrissende drankjes Oransoda en Lemonsoda.

De echte en autenthieke smaak van Sicilie

Sinds 1920 vertegenwoordigen deze drankjes de ware en authentieke smaak van het prachtige eiland op zijn best. De vier drankjes bereiden ze, nu als toen, met eenvoudige en authentieke ingrediënten om hun unieke en onvergelijkbare smaak na verloop van tijd niet te veranderen. Alleen de sappen van de beste versgeperste citrusvruchten die zijn gerijpt in de hete Siciliaanse zon, het water van de hellingen van de Etna, rijk aan mineralen met een onnavolgbare smaak, en tot slot een ambachtelijke productie die de verwerkingsmethode respecteert die angstvallig wordt doorgegeven gedurende 100 jaar en drie generaties.